Sminkväskor | Ldb produkter | Make up penslar | nagelsaxar | lösnaglar hemma för fin hudvård och hårvård med beautybynet.com


Hudvård och kroppsvård - Frågor och svar

Hur vet jag vilken hudtyp jag har?

Om man är osäker, så har man antagligen en normal till kombinerad hy. Då har man inga torra partier i ansiktet och man blir lite blank på näsan och pannan under dagen, det är den vanligaste hudtypen.
Fet hy har större porer och är blank på t-zonen men även på kinderna. Torr hy blir torr under dagen och är ofta fnasig på kinderna och pannan. Känslig hy reagerar mot kyla, vind, vatten och vissa produkter. Man ska undvika aktiva produkter och peelande produkter när man har känslig hy.

Varför ska man använda ansiktsvatten?
Ansiktsvatten är återfuktande och tar bort kalkrester från huden. Det förbereder huden för ansiktscremen och gör så att man inte behöver lika mycket ansiktscreme. Dessutom finns det speciella ansiktsvatten för t ex fet hy, som både har en porsammandragande effekt och mattande effekt, samtidigt som det inte torkar ut huden. Man ska välja ett ansiktsvatten som passar den egna hudtypen.
 
Varför behöver jag rengöra ansiktet på morgonen, då har jag ju bara sovit?
Även om man inte har haft make-up i ansiktet, så är det ändå smutsigt. Huden jobbar som mest när man sover och avger döda hudceller. Man svettas och den creme man applicerade på kvällen fyller inte längre någon funktion. Dessutom behöver man en ren hud för att få det bästa resultatet när man lägger make-up eller sin skyddande dagcreme.

Vad är skillnaden på ögoncreme och ansiktscreme, kan jag inte använda min ansiktscreme runt ögonen?
Huden runt ögonen är så mycket tunnare än resten av ansiktet. Om man jämför med papper så är huden runt ögonen tjock som ett silkespapper, huden i ansiktet som ett vanligt A4-papper och huden på kroppen som wellpapp. Därför behöver man cremer som är framtagna till ögonpartiet. Molekylerna på de aktiva ingredienserna är mindre och det finns inga doftämnen i cremen.
 
Jag blir svullen runt ögonen när jag använder ögoncreme, varför?
Oftast om man har blivit svullen av ögoncreme, så har man applicerat den fel. Ögoncremer ska i regel bara duttas in och man behöver bara en klick stor som ett knappnålshuvud till båda ögonen. Man ska heller inte vara i närheten av ögonfransarna, för då är risken stor att cremen kommer in i ögat och det är då man blir svullen. Däremot om man får eksem och det börjar klia, då tål man inte cremen eller så är den för aktiv.

Vad är ett serum?
Serum använder man i regel under sin vanliga creme för att få mer effekt. Serumet är oftast 3 gånger så effektivt som en creme, men det finns inget skydd eller några återfuktande egenskaper i det. Man kan även kombinera olika effekter med serumet. T ex om man har en favoritcreme som bara ger fukt, så kan man använda ett serum med anti-ageing effekt under för att hindra ålderstecken. Eller tvärtom, man använder en anti-ageing creme men känner sig lite torr, då kan man använda ett fuktighetsserum under cremen.
 
Varför ska man inte använda bara tvål och vatten när man tvättar sitt ansikte?
Både tvål och vatten torkar ut huden och ingen hudtyp trivs med det, inte ens en fet hy. Rengöringar framtagna för din hudtyp rengör milt, samtidigt som de inte torkar ut och ser till ditt behov.
 
Tar den vanliga rengöringen bort även ögonmake-up?
Visst tar den bort mascara om den inte är vattenfast, men det sliter väldigt mycket på huden, fransarna och ögonen. Eftersom den inte är framtagen för ögonpartiet, svider det väldigt mycket när man får in den i ögonen. En ögonmake-up remover är ju framtagen för ögonpartiet så den svider mycket mindre och löser make-upen snabbare. Låt bomullspadsen med removern ligga en liten stund mot fransarna innan du börjar gnugga, så går det fortare och man minskar slitaget.
 
Vilket märke ska man använda och kan man blanda produkter från olika märken?
Man får prova sig fram till det märke man tycker fungerar bäst på sin hy. Visst kan man blanda produkterna, man ska hitta godbitarna i märkena.
 
Jag har en extremt fet hy, med lätt acne. Därför väljer jag att inte smörja in mig efter rengöringen ändå ser min hy alldeles glansig ut. Gör jag fel?
Ja, tyvärr. Huden är vårt största organ, cellerna lever. När du torkar ut huden känner den av detta och producerar då mera fett själv, därav den blanka ytan. Du måste smörja in dig efter rengöringen, prova t.ex. LdB Lotion Hydra Sensitive med Aloe Vera.
Har du något råd för en trött & glåmig hy?
Prova Beauty flash balm från Clarins (även kallad askungekrämen) Du kan lägga den som en dagcreme under din foundation, då den slätar ut de fina linjerna och ger en vacker lyster. Alternativt lägga den som en mask och ge huden en riktig ”energikick”. Perfekt före fest! 
Online shopping Nordics AB 0rg nr 559075-3876/ beautybynet
Fendergatan 4. 120 71 Stockholm
Tel. 0762 - 56 66 40
E-post: beautybynet@gmail.com
MAKE UP | MANIKYR & PEDIKYR | HUD & KROPPSVÅRD | BAD & SPEGLAR | HÅRVÅRD
HÅRACCESSOARER | NECESSÄRER | KAMPANJER | BUTIKSSORTIMENT - STORPACK